مقالات مراقبت از پوست

تفاوت کرم ضد لک و لایه بردار چیست ؟

عکس تفاوت کرم ضد لک و لایه بردار چیست ؟ - 1

مراقبت از پوست برای حفظ سلامت و درخشانی آن بسیار حائز اهمیت است. امروزه پوست ما در معرض آلودگی‌های محیطی مختلفی قرار می‌گیرد. لکه‌های پوستی تحت تأثیر همین آلودگی‌ها و وجود باکتری‌ها یا عواملی مانند در معرض نور خورشید قرار گرفتن یا تجمع سلول‌های مرده ایجاد می‌شود. به همین منظور دو محصول بسیار کاربردی توسط متخصصین تولید شده که شامل کرم ضد لک و لایه بردار می‌شود. اما این دو محصول چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ آیا می‌توان برای لایه برداری یا رفع لک صورت از یکی از آن‌ها استفاده کرد؟ در این مطلب قصد داریم به معرفی هر کدام از محصول‌ها و تفاوت آن‌ها با یکدیگر بپردازیم.

کرم ضد لک چیست؟

کرم ضد لک معمولاً برای رفع انواع خاصی از لکه‌ها، مانند هایپرپیگمانتاسیون، لکه‌های پیری، اسکار آکنه یا لکه‌های خورشیدی استفاده می‌شود. این کرم دارای مواد مختلفی مانند هیدروکینون، کوجیک اسید، آربوتین، نیاسینامید، رتینول، ویتامین C و عصاره‌های گیاهی بوده که هر کدام تأثیر خاص خود را بر روی پوست می‌گذارند. این کرم با لایه‌برداری و از بین بردن سلول‌های مرده پوست، باعث روشن‌تر شدن و رفع لکه‌های پوستی می‌شود. برخی از این کرم‌ها به صورت موضعی و برخی برای کل نواحی صورت و گردن استفاده می‌شود.

مواد به کار رفته در کرم‌های ضد لک و کارکرد هر کدام

  • بنزوئیل پراکسید. از بین بردن باکتری‌های مولد آکنه، کاهش التهاب، باز کردن منافذ پوست
  • اسید سالیسیلیک: لایه برداری پوست، از بین بردن سلول‌های مرده، باز کردن منافذ برای جلوگیری از تشکیل آکنه
  • رتینوئیدها (به عنوان مثال، رتینول، آداپالن): افزایش سرعت چرخش سلولی، کاهش تولید روغن در پوست، جلوگیری از مسدود شدن منافذ پوست
  • روغن درخت چای: دارای خواص ضد میکروبی، مبارزه با باکتری‌های مولد آکنه
  • نیاسینامید: کاهش التهاب، تنظیم تولید سبوم، بهبود بافت کلی پوست
  • گوگرد: کنترل تولید روغن در پوست، کاهش التهاب، دارای خواص ضد میکروبی
  • اسیدهای آلفا هیدروکسی (AHAs): لایه برداری پوست، کمک به گردش سلولی، بهبود جای لکه و جوش
  • اکسید روی: تشکیل یک سد تسکین دهنده و محافظ روی پوست، کاهش قرمزی و تحریک پوست

هر زمان که قصد خرید کرم ضد لک را داشتید، می‌توانید این مواد را در آن‌ها جستجو کنید.

عکس تفاوت کرم ضد لک و لایه بردار چیست ؟ - 3

مزایای استفاده از کرم ضد لک

درمان آکنه: کرم‌های ضد لک اغلب حاوی موادی مانند بنزوئیل پراکسید، اسید سالیسیلیک یا رتینوئید هستند که به باز کردن منافذ، کاهش التهاب و از بین بردن باکتری‌های مولد آکنه کمک می‌کنند. این کرم‌ها به طور موثر آکنه موجود را درمان کرده و از بروز جوش در آینده جلوگیری می‌کنند.

کاهش لکه‌های تیره و پرپیگمانتاسیون: بسیاری از کرم‌های ضد لک حاوی موادی مانند هیدروکینون، کوجیک اسید، ویتامین C یا نیاسینامید هستند. این مواد باعث روشن شدن لکه‌های تیره و یکنواخت شدن رنگ پوست می‌شوند. این مواد همچنین از تولید ملانین جلوگیری کرده و ظاهر رنگدانه‌های ناشی از اسکار آکنه یا نور آفتاب را کاهش می‌دهند.

کنترل تولید روغن: تولید بیش از حد روغن می‌تواند باعث ایجاد آکنه و مسدود شدن منافذ پوست شود. کرم‌های ضد لک اغلب دارای خواص تنظیم کننده چربی برای کمک به کنترل تولید سبوم هستند، و با متعادل نگه داشتن پوست از بروز لک‌های پوستی جلوگیری می‌کنند.

به حداقل رساندن اندازه منافذ پوست: برخی از کرم‌های ضد لک حاوی موادی مانند آلفا هیدروکسی اسید (AHA) یا بتا هیدروکسی اسید (BHAs) هستند که وظیفه لایه برداری سطح پوست را بر عهده دارند.  این کرم‌ها با از بین بردن سلول‌های مرده پوست و باز کردن منافذ آن، بافت پوست را یکنواخت کرده و اندازه منافذ پوست را به حداقل می‌رسانند.

آبرسانی: در حین درمان لک‌ها، مرطوب نگه داشتن پوست بسیار مهم است. بسیاری از کرم‌های ضد لک با ترکیبات مرطوب کننده مانند اسید هیالورونیک یا سرامیدها فرموله شده‌اند که بدون مسدود کردن منافذ یا ایجاد جوش‌های اضافی رطوبت مورد نیاز پوست را تأمین می‌کنند.

بهبود بافت کلی پوست: با استفاده منظم، کرم‌های ضد لک بافت کلی پوست را بهتر خواهند کرد. این کرم‌ها به مرور به صاف کردن لکه‌های زبر، کاهش خطوط و چین و چروک و ایجاد پوستی درخشان‌تر کمک می‌کنند.

[irp posts=”23923″ name=””]

کرم لایه بردار چیست؟

کرم لایه بردار که به عنوان کرم اسکراب نیز شناخته می‌شود، با هدف از بین بردن سلول‌های مرده پوست طراحی شده است. در این کرم از ذرات و مواد کوچکی استفاده شده که هنگام استعمال بر روی پوست، به آرامی لایه‌های سلول‌های مرده را که بر روی سطح پوست قرار گرفتند، از بین می‌برد. هدف از استعمال کرم‌های لایه بردار، تقویت سلول‌های پوست و داشتن پوستی شاداب و شفاف است. لایه برداری به باز کردن منافذ پوست و جلوگیری از آکنه و جوش نیز کمک بسیار زیادی می‌کند. این نکته را در نظر داشته باشید که اگرچه لایه برداری فواید بی‌شماری برای پوست دارد، اما باید در حد اعتدال انجام شود. لایه برداری بیش از حد یا استفاده از لایه بردارهای خشن می‌تواند منجر به تحریک، خشکی و آسیب به سد پوستی شود. تعداد دفعات لایه برداری به نوع و حساسیت پوست شما بستگی دارد، اما به طور کلی توصیه می‌شود هفته ای ۱ تا ۳ بار لایه برداری انجام دهید.

مواد به کار رفته در کرم‌های لایه بردار و کارکرد هر کدام

  • آلفا هیدروکسی اسیدها (AHAs): حذف سلول‌های مرده پوست، افزایش گردش سلولی و بهبود بافت پوست
  • اسیدهای بتا هیدروکسی (BHAs): لایه برداری و باز کردن منافذ پوست نفوذ
  • آنزیم ها (به عنوان مثال، پاپائین، بروملین): تجزیه پروتئین‌ها برای از بین بردن سلول‌های مرده و شفافیت پوست
  • دانه‌های جوجوبا یا میکرو دانه‌ها: پاک کردن آرام سلول‌های مرده پوست
  • اسید سالیسیلیک: یک BHA بازکردن منافذ و جلوگیری از ایجاد جوش و لایه برداری پوست
  • عصاره میوه‌ها (مانند آناناس، کدو تنبل): حاوی آنزیم‌های طبیعی برای لایه برداری و روشن کردن پوست
  • پودر سبوس برنج: لایه برداری فیزیکی ملایم برای از بین بردن سلول‌های مرده پوست و ایجاد رنگ روشن‌تر
  • گلیسیرین: حفظ رطوبت و حفظ سطح هیدراتاسیون پوست در طول لایه برداری

عکس تفاوت کرم ضد لک و لایه بردار چیست ؟ - 5

مزایای استفاده کرم لایه بردار

سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برد: کرم‌های لایه بردار سلول‌های مرده پوست را از بین می‌برند و با انجام این فرایند پوست زیرین را شاداب‌تر و صاف‌تر نشان می‌دهند.

باعث بهبود بافت پوست می‌شود: لایه برداری منظم با یک کرم لایه بردار به مرور بافت پوست را تقویت می‌کند. این کرم‌ها لکه‌های زبر پوست را صاف کرده، پوست را نرم می‌کند و خطوط ریز و چین و چروک را به حداقل می‌رساند.

منافذ پوست را باز می‌کند: لایه برداری به از بین بردن کثیفی، چربی و ضایعاتی که می‌توانند منافذ شما را مسدود کنند، کمک می‌کند. کرم‌های لایه بردار با پاک کردن این ناخالصی‌ها، از ایجاد جوش‌های سر سیاه، سرسفید و جوش‌های آکنه جلوگیری می‌کنند.

باعث جذب بهتر سایر محصولات مراقبت از پوست می‌شود: هنگامی که پوست خود را لایه برداری می‌کنید، سطح پوست شما کاملا تمیز شده و باعث نفوذ بهتر سایر محصولات مراقبت از پوست مانند سرم‌ها، مرطوب‌کننده ها و ماسک‌ها می‌شود. بنابراین ، نتایج بهتری از روتین مراقبت از پوست خود به دست خواهید آورد.

باعث تحریک گردش سلولی می‌شود: کرم‌های لایه بردار روند طبیعی تبدیل سلول‌های پوست را تسریع می‌کنند. این کرم‌ها با از بین بردن سلول‌های مرده پوست، رشد سلول‌های جدید و سالم‌تر را افزایش می‌دهند.

رنگ پوست را روشن می‌کند: لایه‌برداری می‌تواند به محو شدن لکه‌های تیره، پرپیگمانتاسیون و جای جوش‌ها در طول زمان کمک کند و منجر به روشن‌تر و یکنواخت‌تر شدن رنگ پوست شود.

تفاوت کلیدی ضد لک و لایه بردار

اگرچه هر دو محصول برای محافظت از پوست و ایجاد پوستی سالم و شفاف استفاده می‌شوند، اما هدف، کارکرد، نحوه استفاده و مزایای هر کدام با یکدیگر متفاوت است. در ادامه تفاوت کرم ضد لک و لایه بردار را از چهار منظر مختلف بررسی می‌کنیم:

تفاوت کرم ضد لک و لایه بردار از لحاظ هدف و کارکرد

  • کرم‌ ضد لک: این کرم‌ها به طور بخصوص برای کاهش ظاهر تغییر رنگ پوست، مانند لکه های تیره، هایپرپیگمانتاسیون یا اسکار آکنه ساخته شده‌اند. آنها معمولاً با مهار میزان تولید ملانین یا تقویت گردش سلولی باعث محو شدن لکه‌ها در طول زمان می‌شوند.
  • کرم لایه بردار: لایه‌بردارها برای حذف سلول‌های مرده پوست از سطح پوست طراحی شده‌اند و باعث پاکسازی سطح پوست می‌شوند. این کرم‌ها به بهبود بافت پوست، باز کردن منافذ پوست و افزایش جذب سایر محصولات مراقبت از پوست کمک می‌کنند.

تفاوت کرم ضد لک و لایه بردار از لحاظ عملکرد

  • کرم‌ ضد لک: کرم‌های ضد لک معمولا حاوی مواد فعالی مانند هیدروکینون، کوجیک اسید، رتینوئیدها، ویتامین C یا عصاره‌های گیاهی هستند که بر روی اصلاح رنگدانه‌ها تمرکز دارند. این کرم‌ها با تداخل در فرایند سنتز ملانین یا ریزش سلول‌های رنگدانه پوست باعث ترمیم لک‌های پوستی می‌شوند.
  • کرم لایه بردار: کرم‌های لایه بردار ممکن است ماهیت فیزیکی یا شیمیایی داشته باشند. لایه‌بردارهای فیزیکی از ذرات ساینده ملایم مانند شکر یا دانه‌های میکروبی برای پاک کردن فیزیکی سلول‌های مرده پوست استفاده می‌کنند. لایه بردارهای شیمیایی حاوی موادی مانند آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA) یا بتا هیدروکسی اسیدها (BHAs) هستند که پیوندهای بین سلول‌های مرده پوست را حل می‌کنند و آن‌ها را به راحتی از بین می‌برند.

تفاوت کرم ضد لک و لایه بردار از لحاظ نحوه استفاده

کرم‌ ضد لک: این کرم‌ها معمولاً مستقیماً روی نواحی آسیب‌دیده پوست استفاده می‌شوند و بر روی نواحی از پوست که دچار تغییر رنگ شدند، تمرکز دارند. از کرم‌های ضد لک معمولا به عنوان بخشی از یک روتین مراقبت از پوست استفاده می‌شود و برای مشاهده نتایج قابل توجه نیاز به استفاده مداوم در یک دوره زمانی دارند.

کرم لایه بردار: بسته به نوع آن‌ها، لایه‌برها را می‌توان 1 تا 2 بار در هفته یا طبق دستورالعمل‌های محصول استفاده کرد. آن‌ها معمولاً روی پوست تمیز و مرطوب استفاده می شوند و به آرامی با حرکات دایره ای ماساژ داده شده و سپس شسته می‌شوند.

تفاوت کرم ضد لک و لایه بردار از لحاظ فایده

کرم‌ ضد لک: مزیت اصلی کرم‌های ضد لک کاهش ظاهر تغییر رنگ پوست است که در نهایت منجر به یکنواختی پوست می‌شود. این کرم‌ها به محو شدن لکه‌های تیره، لکه‌های پیری، علائم آکنه یا سایر اشکال هایپرپیگمانتاسیون کمک بسزایی می‌کنند.

کرم لایه بردار: لایه‌بردارها فواید زیادی دارند، از جمله؛ حذف سلول‌های مرده پوست، بهبود بافت پوست، بهبود گردش سلولی، باز کردن منافذ پوست، کاهش خطوط ریز و چین و چروک‌ها، و افزایش اثربخشی سایر محصولات مراقبت از پوست که پس از آن استفاده می‌شوند.

در نظر داشته باشید که هم کرم‌های ضد لک و هم لایه بردارها باید طبق دستورالعمل محصول و در حد اعتدال استفاده شوند. اگر دغدغه یا شرایط پوستی خاصی دارید، توصیه می‌شود برای راهنمایی و توصیه‌های بهتر با یک متخصص پوست مشورت کنید.

عکس تفاوت کرم ضد لک و لایه بردار چیست ؟ - 7

کدام را انتخاب کنیم؟ کرم ضد لک یا لایه بردار؟

در قسمت قبل اشاره کردیم که کرم‌های ضد لک و لایه بردار تفاوت‌های مختلفی با یکدیگر دارند و هر کدام برای منظور خاصی استفاده می‌شود. بنابراین انتخاب بهترین گزینه به نیاز پوستی شما برمی‌گردد. اگر نگرانی اصلی شما اصلاح تغییر رنگ پوست، پرپیگمانتاسیون یا رفع جوش یا لکه‌های تیره است، یک کرم ضد لک انتخاب بهتری برای شما خواهد بود. از سوی دیگر، اگر به دنبال بهبود بافت کلی پوست، باز کردن منافذ پوست و ایجاد رنگ روشن‌تر هستید، شاید یک لایه‌بردار گزینه مناسب‌تری برای شما باشد. اما به این نکته توجه کنید که هر دو محصول را می‌توان در روتین مراقبت از پوست خود بگنجانید. بخصوص اینکه هر نوع پوستی حتی پوست‌های بدون لک به حداقل ماه یا هفته‌ای یک بار لایه برداری نیاز خواهند داشت.

سخن پایانی

همان‌طور که در این مطلب به آن اشاره کردیم، کرم‌های ضد لک و لایه‌بردارها هر کدام هدف خاصی را در مراقبت از پوست دنبال می‌کنند. کرم‌های ضد لک نواحی خاصی از پوست که دچار تغییر رنگ یا پرپیگمانتاسیون شده مورد هدف قرار می‌دهد و هدف آن روشن‌کردن لکه‌های تیره و یکنواخت کردن پوست است. در مقابل، لایه‌بردارها وظیفه از بین بردن سلول‌های مرده پوست، بهبود بافت پوست و ایجاد ظاهری درخشان‌تر را بر عهده دارند. درک این تفاوت‌ها باعث می‌شود بتوانیم محصول مناسب را برای نیازهای پوستی خود انتخاب کنیم و نتایج بهتری از انتخاب خود به دست آوریم.

author-avatar

درباره هیلادرم

هیلادرم یک فروشگاه اینترنتی محصولات آرایشی و بهداشتی است که همواره تلاش کرده در مقالات و اطلاعات ارائه شده توسط کارشناسان خود همه نکات مهم درباره محصولات و مراقبت های بهداشتی را با صداقت بیان نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 4 =